fbpx

Yönetim Kurulu​

Korhan KURDOĞLU

Bizimle İletişime Geçin!

Çözüm, hizmet ve markalarımızla ilgili bilgi almak, teklif talep etmek ve bizimle her konuda iletişime geçmek için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.

Start typing to see you are looking for.

Korhan KURDOĞLU

1987 yılında Miami Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Korhan Kurdoğlu, yüksek lisansını Columbia Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında tamamlamıştır.

1991 yılında kurduğu ve Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendiği ilk şirketi olan Ata Yatırım’ı daha sonra teknoloji, finans, turizm, inşaat, gıda ve gayrimenkul gibi çeşitli sektörlerde diğer şirketleri izledi. 1998 yılında finans ve teknoloji şirketlerini Ata Holding çatısı altında toplayan Sn. Kurdoğlu, 2013 yılında da gıda grubu şirketlerinin TFI TAB Gıda Yatırımları A.Ş adı altında toplanmasına öncülük etmiştir.

TFI-TAB Gıda Yatırımları’nın kurucu üyesi olan Korhan Kurdoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO olarak görev yapmaktadır. Kurdoğlu ailesine ait birçok şirkette Yönetim Kurulu Üyesi olan Korhan Kurdoğlu, 35 şirketin de kurucu ortağıdır. Ayrıca Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun Çin İş Konseyi Başkanı olan Kurdoğlu, Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TÜSİAD) Çin Network Başkanlığını da yürütmektedir.

Erhan KURDOĞLU

Erhan KURDOĞLU 1986 yılında Miami Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur.

1987-1991 yılları arasında Ata İnşaat bünyesinde Genel Koordinatör Yardımcısı olarak görev aldı. 1993 yılında inşaat alanında faaliyet göstermek üzere Ekur İnşaat, Ekur Otomasyon ve 1 yıl sonra Ekur Proje şirketlerini kurdu. 1994 yılında kurduğu TAB Gıda ile 1995 yılında Burger King®’in Türkiye haklarını satın alarak gıda ve perakende yatırımlarını başlattı. Aynı yıl, TAB Gıda’nın lojistik hizmetlerini sağlamak üzere Fasdat Gıda Dağıtım’ı, ekipman ve bakım-onarım hizmetlerini sağlamak üzere MES Mutfak Ekipmanları’nı kurdu. Bir yandan da, 1995-1997 yılları arasında sırayla kurduğu Ekurus Wood Jsc, Ekurus Dış Ticaret ve Yamata şirketleri ile Rusya’da inşaat faaliyetlerini sürdürmüştür.

İstikrarlı büyüme ve yatırım stratejisiyle Burger King®’i kısa sürede Türkiye pazarında sektörünün lideri konumuna getiren Sn. Kurdoğlu, 2007 yılında TAB Gıda’nın Pazarlama Şirketi olan Reklam Üssü Reklam Ajansı’nı kurdu. Aynı yıl Sbarro® ve Popeyes® markalarının Türkiye haklarını alarak bu iki markayı Türkiye pazarına soktu. Hızlı büyüyen restoran zincirlerinin tedarik ihtiyaçlarına yönelik olarak 2007 yılında teknolojik açıdan dünyanın sayılı tesisleri arasında gösterilebilecek özelliklerdeki ilk ekmek fabrikası Ekmek Unlu Gıda’yı, 2010 yılında ise Fasdat Sebze Doğrama Paketleme’yi faaliyete geçirerek gıda grubu şirketlerinin sayısını arttırdı. 2013 yılında Afyon Atakey Patates Fabrikası’nı, 2016 yılında da bu güçlü üretim zincirinin son halkası olan Amasya EKUR Et Entegre Tesisi’ni açarak ciddi bir ekosistem kurdu. 2010 yılında, hali hazırda Türkiye’de faaliyet göstermekte olan Arby’s® markasının Türkiye haklarını aldı. 2013 yılında ilk restoranı açılan Türkiye’nin döner restoran zinciri Usta Dönerci® markasını yarattı. 2019 yılında, çeyrek asırlık tecrübesi ile Usta Dönerci®’ den sonra Usta Pideci® markasını kurmuştur.

Tuncer KÖKLÜ

Teknoloji ve otomotiv sektörlerindeki deneyimlerinin ardından Ata Grubu şirketlerinden Ata Yatırım’a 1995 yılında katılan Tuncer Köklü, görevi süresince Ata Yatırım’ın yeniden yapılanması, Ata Online Menkul Kıymetler A.Ş. ve Ata Portföy Yönetimi A.Ş. ATP şirketlerinin kurulması ve grubun teknoloji şirketlerinin yapılandırılması görevlerinde yer aldı.

1999 yılından bu yana Grubun Holding şirketi olan Ata Holding’de Koordinatör olarak görevine devam eden Tuncer Köklü halen Ata Grubundaki çeşitli şirketlerin yönetim kurullarında görev yapmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve Istanbul Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinin Danışma Kurullarının yanısıra, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEIK), TÜSİAD – Sermaye Piyasaları Çalışma Grubu ve Çin Networkü gibi üyeliklerinin dışında, “Birleşmiş Milletler” UN-Itar Cifal İstanbul Danışma kurulu üyesidir.

İ.Ü’de Mühendislik eğitiminin ardından, İ.Ü. İşletme Fakültesinde 2. Üniversite eğitimini tamamlamakta olan Tuncer Köklü, aynı paralelde Stanford Business School – Strategic Human Capital Management ve Harvard Business School – Strategic Management programlarını tamamlamıştır. Halen Plymouth Univ. / MLA Collage-İngiltere’de start-up şirketleri ile ilgili Doktora başlangıç süreci devam etmekte olan Tuncer Köklü, Bahçeşehir Üniversitesinde Yapay Zeka Lab. Bölüm başkanlığını yürütmektedir. Bu görevi kapsamında Üniversite-Sanayi işbirliği ile yaratılan “FuturaBox – Tomorrow’s Solutions” Yapay Zeka çözümleri yazılımının da kurucusu ve tasarımcısıdır.

Cemil Müjdat ALTAY

1954 doğumlu Cemil Müjdat ALTAY, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü’nü bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yaptı. Kariyerine, 1978 – 1979 yıllarında TÜBİTAK’ta Araştırma Asistanı olarak başlayan Altay, 1981 yılında Netaş’a ArGe Mühendisi olarak katıldı. Şirketin ArGe bölümünde değişik kademelerde çalıştığı 16 yıl süresince, birimin özgün ürün tasarım projelerini hayata geçirerek büyümesinde kilit roller üstlenmiştir.

Cemil Müjdat ALTAY, 2002 yılı başında Netaş’ta Türk Telekom Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na atanmıştır.

2004 yılında Netaş CEO’su olarak atanan Altay, bu dönemde şirketin ürün sağlayıcı kimliğinden, ArGe yapısı güçlü sistem entegratörü kimliğine geçişini hedefledi. Aynı dönemde Nortel’in VoIP (Voice over IP) teknolojileri için dünya çapında “Mükemmeliyet Merkezi”nin Netaş’ta kurulmasına liderlik etmiştir. Bu dönemde yapılan yatırımlarla Netaş ArGe’de çalışan mühendis sayısı 1000’i buldu. Netaş’taki Nortel hisselerinin OEP (One Equity Partner) tarafından satın alınması sonrasında, Altay “Netaş’ta dönüşüm” dönemini başlattı. Bu kapsamda, kurumlara yönelik sistem entegrasyonunda faaliyet gösteren Probil şirketinin satın alınmasına öncülük etti. Gerçekleştirilen inorganik büyüme sonrasında Netaş Türkiye’nin lider sistem entegratörü olmuştur.

Cemil Müjdat ALTAY, Türkiye’nin elektronik ve bilgi teknolojilerine yapmış olduğu katkıları nedeniyle 2020 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanına layık görüldü.

Prof. Dr. Nafiz ARICA

Prof. Dr. Nafiz ARICA, 1991 yılında Deniz Harp Okulu’ndan Elektrik-Elektronik lisans derecesi aldıktan sonra, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında dört yıl süreyle muhabere ve harekat subaylığı görevlerini yerine getirmiştir. 1995 yılında, hem yüksek lisans hem de doktora derecesini aldığı ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne katılmıştır. 1998 yılında, hazırlamış olduğu tez ODTÜ’de yılın tezi olarak ödüllendirilmiştir. 2006 ve 2008 yılları arasında doktora sonrası araştırma çalışmalarını, Beckman Enstitüsü Illinois Üniversitesi, Urbana-Champaign, IL ve Naval Postgraduate School, Monterey, CA Bilişim Bilimi Bölümünde gerçekleştirmiştir. 2004 ile 2013 yılları arasında Deniz Harp Okulu Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi ve bölüm başkanı olarak çalışmıştır. Daha sonra Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitü Müdürlüğü görevini 4 yıl süreyle yürüten Nafiz Arıca, halen Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır. Mevcut araştırmaları; yapay zeka, makine öğrenme ve bilgisayarla görü alanlarında nesne tespit, tanıma ve takip, İHA (İnsansız Hava Aracı)’lar için yol planlama ve yüz ifadesi analizi konularını içermektedir. IEEE ve ACM üyesidir. Prof. Dr. Nafiz Arıca, Deniz Kuvvetleri Gücü kulübünde 25 sene voleybol takımında oynamış ve 5 kez Ordu Milli olmuştur.